Inovații tehnice

Instrumentele de scris PILOT sunt bine-cunoscute pentru calitatea superioară și pentru confortul în scris.

Mulțumită unui număr ridicat de inovații, combinate cu o determinare industrială remarcabilă, PILOT a lansat în mod succesiv noi și noi tehnologii care au schimbat total piața mondială a instrumentelor de scris.

Bilă din carbură de tungsten

Bilă din carbură de tungsten

Acest aliaj este unul dintre secretele calității PILOT. Acesta rezistă efectiv deformărilor cauzate de șocuri sau de lovituri. Bila își păstrează forma rotundă și liniile rămân la fel de precise, regulate și fără întreruperi sau scurgeri ale cernelei. Bila se rotește de 4-5000 de ori pe minut. Rotația generează un efect de încălzire, ceea ce face ca cerneală să fie și mai fluidă. Această bilă este fixată într-o carcasă de oțel inoxidabil.

Hi-Tecpoint

Hi-Tecpoint

Lansată în 1984, microbila fixată în 3 sau 4 adâncituri a fost patentată exclusive de PILOT.

Față de bila nefixată, această tehnologie permită cernelei să curgă mai liber și îmbunătățește rotația bilei pentru o mai mare fluiditate. Drept urmare ne putem bucura de linii precise și de un confort excepțional în scris.

Sistem de reglare al curgerii cernelei

Sistem de reglare al curgerii cernelei

Prin stocarea temporară a surplusului de cerneală în membrane de diferite grosimi, acest sistem face posibilă controlarea surplusului de cerneală din peniță și astfel regleză curgerea uniformă a cernelei pe întreaga durată de viață a instrumentului de scris.

Sistem ATT

Sistem ATT

Acestă tehnologie permite etanșarea perfectă a peniței instrumentului de scris. Sistemul garantează că un pix este gata oricând să fie folosit și pune capăt problemelor legate de scurgerile necontrolate de cerneală sau de uscarea acesteia.

Retractable sleeve

Tub metalic (Manșon) retractabil

Tubul metalic străbate întreg corpul unui creion mecanic cu scopul de a preveni ruperea minelor de creion și de asemenea pentru a evita distrugerea pe timpul transportării.

Sistem Shacker

Sistem Shacker

« Agită sau apasă! »

Aceste creioane mecanice sunt echipate cu un sistem care împinge afară mina de creion. Printr-o simplă agitare a creionului mina avansează și este pregătită pentru utilizare.

Vârf din fetru

Vârf din fetru

Vârful din fetru poliacetat extrem de rezistent este fixat în metal. Este prevăzut cu multiple canale de irigare ce permit curgerea constantă a cernelei fără efort.

Capless

Capless

Un instrument de scris modern și ferm, stiloul Capless este în acest moment singurul stilou retractabil din lume. Etanșarea este asigurată de un declanșator de metal minuscul, care este discret și de încredere.