• 1. Cum funcționează produsele FriXion?

  Cerneala produselor noastre FriXion „se șterge” datorită tehnologiei exclusive de cerneală termosensibilă PILOT. Atunci când doriți să faceți corecturi pe pagină, pur și simplu întoarceți rollerul FriXion și frecați cu vârful radiereidin capăt ca și cum ați folosi o radieră obișnuită de creion. În timp ce frecați, cerneala se încălzește la peste 60°C și devine invizibilă. În schimb, cerneala reapare la temperaturi de sub -10°C.

 • 2. Ajutor! Folosesc rollere FriXion și pagina mea este acum goală fără nici o notiță! Ce ar trebui să fac?

  Lăsarea unor articole precum caiete, teme sau hârtie lângă calorifere, în mașină într-o zi călduroasă sau chiar fotocopierea repetată a paginilor poate încălzi suficient hârtia pentru a face cerneala FriXion invizibilă. Dacă observați că pagina dvs. este goală, puneți-o pur și simplu în congelator pentru o perioadă scurtă de timp. Cerneala noastră termosensibilă reapare la aproximativ -10°C, astfel încât notițele dvs. ar trebui să reapară din nou atunci când paginile se răcesc suficient.

 • 3. Ajutor! Mi-am lăsat rollerele FriXion afară la căldură și acum nu mai funcționează!

  La fel cum cerneala dispare atunci când paginile sunt lăsate la căldură, la fel se poate întâmpla și cu cerneala din interiorul rollerelor FriXion. Dacă rollerul dvs. nu mai scrie, încercați să vă amintiți dacă nu cumva stiloul a fost supraexpus la căldură. În acest caz, încercați să puneți rollerul în congelator până când se răcește suficient. După ce scoateți rollerul din congelator și îl lăsați să se readapteze la temperatura camerei, ar trebui să scrie din nou ca nou.

 • 4. Unde pot găsi un revânzător Pilot?

  Produsele noastre sunt vândute de toate supermarketurile și hipermarketurile de top, precum și de majoritatea  librăriilor. Cu toate acestea, dacă întâmpinați dificultăți în găsirea unuia dintre produsele noastre, nu ezitați să ne contactați. Ori de câte ori este posibil, vă vom oferi numele celui mai apropiat distribuitor.

 • 5. Există vreun risc atunci când se utilizează un produs Pilot în avion?

  Numai produsele de cerneală lichidă din gama noastră V-System necesită atenția dumneavoastră în avion. Acestea sunt ușor de identificat prin denumirea lor care începe cu V: V5, V-Ball, V-Pen, etc….

  Dacă luați un produs V-System cu dumneavoastră în timpul unui zbor, scoateți capacul, cu stiloul îndreptat în sus. Astfel se evită eventualele scurgeri cauzate de presiunea din cabină în timpul zborului.

  Numai modelele de cerneală lichidă V5/7 RT și V-Ball 5/7 RT sunt garantate fără scurgeri în avioane, fără nicio manipulare specială.

 • 6. Sunt produsele Pilot sigure pentru copii?

  Toate cernelurile și corpurile instrumentelor utilizate în produsele noastre au fost concepute pentru o siguranță maximă, în special în ceea ce privește copiii. De exemplu, markerele noastre nu conțin solvenți toxici, cum ar fi xilenul sau toluenul.

  În plus, capacele de pe modelele noastre neretractabile îndeplinesc standardul ISO 11540. Acestea sunt echipate cu un sistem de ventilație care permite respirația în cazul în care capacul este ingerat.

  În cele din urmă, serviciile noastre interne au toate componentele produselor noastre disponibile imediat pe suport digital pentru a ajuta cadrul medical în cazul unor accidente grave.

 • 7. Cum pornesc cerneala în unele dintre markere?

  Înainte de prima utilizare a markerelor noastre de tip Gold sau Silver, vă recomandăm să urmați aceste instrucțiuni:

  • Faza 1: Agitați ușor markerul cu capacul pus.
  • Faza 2: După ce ați îndepărtat capacul, apăsați ușor vârful pe hârtie, astfel încât acesta să fie împins în corpul produsului. Supapa este activată și eliberează cerneala.
  • Faza 3: Markerul este gata, puteți scrie.

  Pentru a păstra toate calitățile tehnice ale markerelor noastre, vă recomandăm să vă asigurați că capacul este bine pus la loc după utilizare și că acestea sunt depozitate pe orizontală.

 • 8. Cum se îndepărtează cerneala de pe haine?

  În primul rând, evitați să spălați hainele murdare înainte de îndepărtarea petei, deoarece riscați să fixați definitiv cerneala.

  Există mai multe sfaturi pentru a îndepărta cerneala de pe haine:

  • Pulverizați fixativ pentru păr pe pată, ștergeți surplusul de spray cu ajutorul unei cârpe curate sau a unei hârtii absorbante, apoi spălați-o în mod normal.
  • Înmuiați-vă hainele în lapte fierbinte timp de câteva ore, clătiți-le în apă din abundență, apoi spălați-le în mod normal.
  • Așezați articolul pe o cârpă albă curată și tamponați pata cu o altă cârpă albă înmuiată în oțet alb sau alcool de 90%. Se spală în mod normal.
 • 9. Unde pot găsi rezerve, cartușe sau chiar rezerve de mine sau radiere?

  Obiectivul nostru este de a putea oferi o gamă largă de instrumente de scris, dar și ca plăcerea de a scrie cu Pilot să nu se oprească atunci când acesta trebuie reîncărcat. Pe lângă faptul că este economic, reîncărcarea instrumentelordumneavoastră este ecologică.

  De aceea, dorim să oferim acest tip de servicii în librării și în magazinele de profil.

 • 10. Vindeți separat vârfurile instrumentelor de scris?

  Nu comercializăm vârfuri de schimb pentru instrumentele de scris.

 • 11. Cum se schimbă rezerva unui roller FriXion?

  Pentru a reîncărca un roller FriXion Ball, trebuie să răsuciți la mijloc pentru a deschide rollerul. Apoi, scoateți vechea rezervă goală, puneți noua rezervă și închideți înapoi rollerul.

  Pentru mai multe detalii despre schimbarea rrezervelor, puteți găsi un scurt tutorial video (0:23secunde) pe Youtube: vezi mai mult >

 • 12. Sunt rollerele/creioanele Pilot prietenoase cu mediul? Sunt testate pe animale?

  Testele pe animale se efectuează numai atunci când sunt impuse prin lege. Cu alte cuvinte, atunci când nu există alte metode alternative validate de lege și de guverne.

  Conform politicii companiei, nu excludem nicio componentă animală, cu excepția cazului în care este interzisă prin lege. Astfel, produsele noastre pot conține componente de origine animală în timpul procesului de fabricație.

  Conținutul cernelii noastre este confidențial, deoarece protejează compania noastră de posibile tentative de contrafacere. Prin urmare, nu putem dezvălui informații detaliate.

 • 13. De ce este diferit stiloul Pluminix față de versiunea Plumix mini?

  În prezent, pe piața europeană, vindem doar Plumix și Pluminix cu cartușe internaționale.

  Cu toate acestea, pentru alte piețe, se vând cartușe Plumix și Pluminix. Așadar, există posibilitatea ca stiloul dvs. să fi venit din alte țări prin comerț electronic sau prin import paralel.

  În acest caz, forma alimentărilor este diferită între ele.

 • 14. Unde se găsesc FDS?

  Din partea departamentului nostru HSE, de regulă, nu trimitem FDS din următoarele motive :

  • Instrumentele noastre de scris nu ar trebui să aibă fișe de date de securitate, deoarece sunt articole și nu substanțe.
  • Toți producătorii de instrumente de scris sunt de acord asupra acestui aspect, prin urmare, nu ar trebui să furnizeze fișe de date de securitate ale produselor lor.
 • 15. Fine Writing Cum se activează garanția pe viață a stiloului Namiki?

  Pentru a activa garanția pe viață NAMIKI, vă rugăm să trimiteți cardul prin poștă sau prin e-mail: [email protected]

 • 16. Fine Writing: Sunt cernelurile Iroshizuku considerate ca fiind rezistente la documente sau impermeabile?

  Cernelurile Iroshizuku sunt dedicate stilourilor noastre. Acestea sunt rezistente la apă și lumină în condiții normale de scriere. Pentru o rezistență și o durabilitate și mai mare, vă recomandăm cartușele noastre IC-50/100 și călimările  de cerneală INK-50.

  Dacă nu ați găsit răspunsul, vă rugăm să ne contactați.