Scrieți mai bine cu mai puțin.

Conservarea mediului înconjurător este o provocare majoră care ne-a ghidat mult timp acțiunile și gândirea. La Pilot, inovăm în mod constant, implicându-ne în același timp în mod durabil pentru a ne limita impactul asupra planetei. Transformarea instrumentelor  noastre pentru a le face din ce în ce mai ecologice este o adevărată performanță tehnologică și umană.

De aceea, toate acțiunile noastre ne determină să scriem mai bine cu mai puțin, să scriem împreună cu dumneavoastră lumea de mâine.

Mai mult decât o filozofie, principiul „Scrieți mai bine cu mai puțin” reprezintă abordarea noastră care vizează reducerea impactului ecologic al producției noastre, păstrând în același timp standardele noastre de calitate și inovație.

Această abordare de îmbunătățire constantă a fost recompensată prin obținerea certificării foarte selective EMAS, precum și a normei ISO 14001. Mândri de aceste repere, ne continuăm eforturile printr-un plan de acțiune bazat pe 4 piloni esențiali: cei 4R ai noștri

RECICLARE

Acordați prioritate maximă utilizării plasticului reciclat.

REÎNCĂRCARE

Schimbați rezerva, nu instrumentul.

REDUCEȚI

Mai puțin plastic în ambalajele noastre.

REFOLOSIRE

Reducerea poluării prin colectarea deșeurilor de plastic din oceane.

Descoperiți

Acțiunile noastre în video

Cei 4R

Cei 4R: pilonii noștri

RECICLARE

Limitarea utilizării plasticului la strictul necesar.

Extracția materiilor prime necesare pentru a produce plastic reprezintă 77,8% din amprenta de carbon a unui instrument. De aceea, din 2006, am preferat să folosim plastic reciclat pentru a ne fabrica instrumentele de scris.

Această optimizare a instrumentului de producție ne permite să reducem impactul CO2 al instrumentelor de scris în cauză cu 19% până la 57%.

REÎNCĂRCARE

Schimbați rezerva, nu instrumentul.

Peste 60 % din produsele noastre sunt reîncărcabile. Acest lucru a permis, de asemenea, utilizatorilor noștri finali să regândească modul în care consumă. Utilizarea aceluiași produs de mai multe ori în loc să îl arunce este un gest simplu, economic și ecologic.

Astfel, prin reîncărcarea, de exemplu,  unui roller B2P de 3 ori, puteți reduce impactul CO2 cu 37 până la 71%, comparativ cu utilizarea unică a 4 rollere.*

REDUCEȚI

Suntem cu toții implicați în utilizarea unei cantități mai mici de plastic.

Practicile actuale de marketing ne obligă să ne vindem instrumentele cu ambalaj. Din 2010, am redus cantitățile de plastic virgin cu peste 80%, folosind plastic reciclat și carton certificat FSC. În 2020, vom merge și mai departe.

Gama noastră BEGREEN este disponibilă în ambalaje din carton 100% reciclabile. Toată gama noastră de comerț electronic este oferită în flowpack-uri de hârtie 100% reciclabile. Toate formatele ambalajelor noastre logistice sunt adaptate pentru a reduce spațiul gol și sunt certificate FSC.

REFOLOSEȘTE

Mai puțin plastic în oceanele noastre pentru a reduce poluarea.

Între 8 și 12 milioane de tone de plastic intră anual în oceanele noastre, iar 70% din aceste deșeuri se scufundă pe fundul mării, unde este puțin probabil să putem să le curățăm. Este esențial să colectăm plasticul înainte ca acesta să ajungă în oceane!

În 2021, PILOT face un pas important în lupta împotriva acestei poluări mondiale prin adăugarea unui element de plastic oceanic recuperat la materialul PET reciclat utilizat în fabricarea gamei emblematice B2P (Gel și Ecoball).

Acest material este recuperat din oceane, plaje, râuri, lacuri și de pe malurile acestor cursuri de apă, de către partenerul nostru TerraCycle, lider mondial în colectarea și reutilizarea deșeurilor nereciclabile de postconsum.

ȘTIAȚI CĂ?

A face lucrurile mai bune și mai responsabile a fost mult timp în centrul acțiunilor și cercetărilor noastre.

În 2006, am lansat gama BEGREEN, produse cu design ecologic, care sunt reîncărcabile în proporție de 85% și fabricate cu minimum 70% din plastic reciclat. Această abordare de pionierat a permis companiei PILOT să fie primul producător din lume care a oferit instrumente de scris mai ecologice.

Această hotărâre de a fi eco-responsabili insuflă tuturor echipelor noastre energie și entuziasm. De la proiectare și până la vânzare, depunem toată energia noastră pentru a minimiza impactul asupra mediului.

În spiritul dorinței noastre de a fi transparenți, obiectivele și rezultatele noastre de mediu pot fi consultate liber aici.

* % din materiale reciclate, cu excepția materialelor consumabile.

Begreen

Gama noastră Begreen în video

CONTROL, MĂSURARE, IMPLICARE.

La PILOT, facem tot ceea ce este necesar pentru a preveni riscurile industriale și pentru a limita toate formele de poluare legate de activitățile noastre. În mod constant, se efectuează studii pentru a ne asigura că fabricile noastre consumă cât mai puține resurse posibile: apă, gaz sau electricitate.

Toate produsele distribuite în Europa provin din fabricile PILOT. Acest lucru ne permite să controlăm fiecare etapă de fabricare a produselor, ținând cont de impactul acestora asupra mediului.

Viziunea noastră de mediu are sens doar dacă este împărtășită de toată lumea și suntem foarte mândri să spunem că 100% dintre angajații noștri sunt implicați în abordarea noastră de mediu.

De asemenea, ne asigurăm că partenerii noștri externi împărtășesc valorile și convingerile noastre. Distribuitorii și consumatorii noștri sunt întotdeauna informați cu privire la obiectivele și rezultatele noastre de mediu prin intermediul unei declarații de mediu.

PENTRU CĂ O IDEE BUNĂ POATE SCHIMBA TOTUL.

Magicienii sunt inginerii și departamentele noastre de cercetare și dezvoltare. Aceștia inovează constant pentru a reduce utilizarea materiilor prime virgine.

Din 2020, cele mai bine vândute 2 produse ale noastre, FriXion și G-2, au fost fabricate cu un minim de 50% din plastic reciclat, o dovadă în plus a dorinței noastre de a acționa eficient.

Reciclarea sticlelor de plastic din apă pentru a le transforma în instrumente de scris este o altă realizare tehnologică și aceasta este povestea din spatele gamei noastre B2P din 2006.

În 2021, vom merge chiar mai departe, deoarece, pentru prima dată în lume, aceeași gamă B2P va fi compusă nu numai din plastic reciclat din sticle, ci și din deșeuri de plastic colectate de pe plaje.

Este o inițiativă inovatoare care ne permite să participăm, la nivelul nostru, la combaterea poluării oceanelor.

ÎNCĂ UN PAS SPRE EXCELENȚĂ ÎN DOMENIUL MEDIULUI.

Din octombrie 2021, toate stilourile fabricate la fabrica europeană Pilot, cu sediul în Franța (74), sunt compensate cu CO2. Acest lucru înseamnă că Pilot își compensează emisiile de CO2 prin susținerea unui proiect certificat de compensare a emisiilor de carbon, făcând astfel ca produsele și serviciile lor să fie neutre din punct de vedere climatic.

Prin urmare, PILOT a decis să sprijine și să finanțeze „Clean Oceans Plastic Bank Worldwide” printr-un parteneriat cu Climate Partner. Între 8 și 12 milioane de tone de plastic ajung anual în oceanele noastre, iar 70% din aceste deșeuri se scufundă pe fundul mării, unde este puțin probabil să putem să le curățăm. Cheia este să colectăm plasticul înainte ca acesta să ajungă în oceane! Iar misiunea proiectului „Plastic bank” este exact aceasta: să împiedice deșeurile de plastic să ajungă în oceane.

F.A.Q.

  • Ce este EMAS?

    Sistemul comunitar de management de mediu și audit (EMAS) este un instrument de management premium dezvoltat de Comisia Europeană pentru ca întreprinderile și alte organizații să își evalueze, să raporteze și să își îmbunătățească performanța de mediu.

    EMAS este deschis oricărui tip de organizație dornică să își îmbunătățească performanța de mediu. Acesta acoperă toate sectoarele economice și de servicii și este aplicabil în întreaga lume. Mai multe informații pe: https://ec.europa.eu/

  • Ce este ISO 14001?

    Standard referitor la managementul de mediu al întreprinderilor. Aceasta implică măsurarea impactului de mediu al unei companii, stabilirea de obiective de îmbunătățire și măsurarea succesului acestora.

    Această certificare, care poate fi reînnoită o dată la doi ani, presupune o îmbunătățire continuă a impactului companiei asupra mediului. Acest standard nu se referă la produse, ci mai ales la procesul de producție.