O istorie de (aproape) 100 de ani

Pilot_Namiki_pen

Primele instrumente de scris PILOT au fost lansate în Japonia în anul 1918. În acea perioadă, țara era deschisă influențelor occidentale și importa tehnici europene.

Acordurile comerciale și contractele au fost semnate și Japonia a trebuie să-și simplifice scrisul și să adopte caligrafia internațională. Multe fabrici ce produceau instrumente de scris s-au înființat în acea perioadă în Japonia.

Ryosuke NAMIKI,inginer mecanic și professor la Colegiul Comercial Maritim din Tokyo, a fost captivat de ingeniozitatea acestor stilouri cărora contemporanii le spuneau ”pensule pentru 10.000 de ani”, datorită curgerii neîntrerupte a cernelei. În același timp, Ryosuke NAMIKI era însă convins și de imperfecțiunile acestor stilouri.

Folosindu-se de cunoștințele sale în domeniul ingineriei industriale, a creat un prototip de înaltă calitate. După ce a realizat un parteneriat cu unul dintre colegii săi, Masao WADA, a înființat Compania NAMIKI MANUFACTURING și a început să producă stilouri.

Ca un tribut al pasiunii lor comune pentru mare, parteneriatul a utilizat numele de brand de PILOT, referindu-se la conducătorul unei nave pe mare.

În 1938 compania a devenit PILOT PEN Co Ltd, iar în 1939 PILOT CORPORATION, un nume modern care acoperă zeci de ani de creativitate, inovație și design, ce au permis brandului PILOT să se poziționeze ca unul dintre liderii mondiali în tehnologia instrumentelor de scris.